با گذر زمان و تغییر سبک زندگی ها از سنّتی به مدرن، تنوع و رنگارنگی نیازهای بشر، در کنار توجّه به کاربردی و باکیفیت بودن محصول و اهمیت پایین آوردن هزینه های مراقبت و نگهداری، در کنار توسعۀ دستگاه های مختلف صنعتی و البته خلّاقیت بیشتر طراحان برای ایجاد مزیت رقابتی در بازار، تنوع محصولات را در تمامی حوزه ها به طرز چشمگیری افزایش داده است. دنیای شیرآلات آشپزخانه نیز از موضوع مستثنی نبوده و سیر تکاملی شیرآلات مبیّن حرکت به سمت کاربردی، مقاوم و ماندارتر بودن در کنار توجّه به ارتقای جلوه های بصری می باشد. شیرهای شاوری، بازویی و دیگ پرکن مصادیق بارزی از این حرکت رو به پیش است. امّا در مقایسه شیرهای شاوری و بازویی کدام یک گوی سبقت را می بَرد. قطعا هرکدام از این دو نوع مزایایی دارند، به طور مثال شیرهای شاوری در مقایسه با شیرهای معمولی، قدرت مانور فوق العاده ای را به کاربر ارائه می نمایند و زیبایی بیشتری به آشپزخانه می بخشند، امّا شیرهای بازویی، علاوه بر مزایای متصوّر بر شیرهای شاوری، محاسن بسیار بیشتری را ارائه می نماید که می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ماندگاری بیشتر نسبت به شیرهای شاوری(استهلاک بیشتر شیلنگ شاوری)
- عدم اشغال فضای زیر سینک(شیلنگ شیرهای شاوری نیاز به فضای مناسب جهت جابجایی دارند).
- جلوه بصری جذّاب تر شیرهای بازویی در مقایسه با شیرهای شاوری
- طراحی مدرن تر و تکنولوژی ساخت بالاتر
- عدم نیاز به استفاده از دست برای مهار سری شاوری
- امکان بیشتر در طراحی به صورت دومنظوره